top of page
Vyhledat

vaříme s kešu omáčkou - 3 moje oblíbené recepty


Pozdravte svého nového nejlepšího přítele do kuchyně! Kešu omáčka není jen pro vegany a ty, kteří doma vaří bez mléčných výrobků. Jistě, vegani si tento lahodný, krémový dip pravděpodobně začali vychutnávat mnohem dříve než my všežravci, ale není důvod, proč by si tuto omáčku nemohl vychutnat každý. V mé kuchyni ji říkám „tekuté zlato“. Používám ji NA VŠECHNO. (A myslím vážně na všechno!).

Omáčka z kešu oříšků je jemně krémová, lahodná a nutričně vyladěná a konzistencí připomíná smetanu. Můžete ji přidat do těstovin, salátů, sendvičů, pizzy, polévky, chilli, kari, tacos a mnoha dalších. Vyjmenujte jakékoliv jídlo a s touto kešu omáčkou bude 10x lepší – za to vám ručím!

Kešu smetanová omáčka je:

  • S láskou vařená

  • Jedinečná na trhu

  • Veganská, bez mléčných výrobků, bez lepku a bez oleje

  • Zajímavá alternativa smetany, alfreda a zakysané smetany

  • Usnadňuje vaření - večeři nebo oběd máte na stole do 10 minut.

  • Rychlá příprava stačí jen dát do mikrovlnky nebo ohřát na plotýnce

  • Vyrobena ze 4 přírodních ingrediencí

  • Super všestranná

  • Lze si ji vychutnat s bezpočtem receptů!

Co najdete v kešu omáčce

  • Kešu ořechy: Vybrali jsme pro vás ty nejkvalitnější kešu ořechy. Syrové kešu jsou hlavní složkou tohoto kešu krému. Kešu obsahují celou řadu vitamínů, mezi kterými najdeme například vitamín K, nenasycené mastné kyseliny patří k obvyklým benefitům oříšků. Mezi další blahodárné látky patří vitamíny A, B1, B6 a E a spoustu dalších minerálů, jako je měď, fosfor, zinek, hořčík, železo a selen, které jsou důležité pro správné fungování našeho těla.

  • Limetková šťáva: Trocha limetkové šťávy dodává kyselost, která napodobuje chuť skutečné smetany.

  • Lahůdkové droždí: Lahůdkové droždí poskytuje jemnou „sýrovou“ chuť. Je také bohaté na vitamíny B, hořčík, měď a mangan.

  • Citronová šťáva: Trocha citronové šťávy dodává kyselost, která napodobuje skutečnou

  • Koření: sušený česnek a sůl - dodají omáčce vyváženou chuť díky čemu je omáčka ihned k použití bez dalšího dochucování.

Moje 3 oblíbené recepty s kešu omáčkou:

Krémové těstoviny

Na dvě porce budete potřebovat:

Postup:

Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Po uvaření slejeme přebytečnou vodu a do horkých těstovin vlijeme omáčku. Společně smícháme. Díky horké páře se omáčka ohřeje a můžeme servírovat. Těstoviny s omáčku zasypeme sýrem a můžeme ozdobit oblíbenou bylinkou.



Vláčná pizza

Na 1 pizzu se "smetanovým" základem budete potřebovat:

  • Těsto na pizzu nebo listové těsto (dnes už koupíte i předem připravené, které pouze roztaháte)

  • Kešu omáčku

  • Sterilovanou kukuřici

  • Sýr - mozzarella či jiný oblíbený druh

Postup:

Těsto si připravíme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme vrstvou kešu omáčky. Poklademe mozzarellou. Zasypeme kukuřicí a dáme do trouby péct. Pečeme v troubě dokud těsto nezezlátne. Hotovou pizzu můžeme ozdobit čerstvou bazalkou.



Barevný salát

Na jednu porci chuťově a nutričně vyladěného salátu budete potřebovat:

  • Směs listových salátů

  • Mrkev / na kostičky

  • 60 g quinoy

  • Kešu omáčku

  • Půlku jablka / na kostičky

  • Hrst sušených brusinek

  • Hrst kešu ořechů / na kousky

Postup

Quinou si uvaříme dle návodu nebo koupíme již předvařenou v plechovce. Dno velké misky poklademe listovými saláty na které poklademe zbylé ingradience (mrkve, jablko, quinou). Salát zalijeme kešu omáčkou dle chuti. Salát ozdobíme nasekanými kešu ořechy a sušenými brusinkami. Můžeme i posypat trochou parmezánu. Dobrou chuť.

Už vás napadají další nápady, jak využít kešu omáčku v kuchyni?

Existuje nekonečně mnoho způsobů, jak tuto kešu smetanovou omáčku využít! Jednou z mých oblíbených věcí na této omáčce je její všestrannost.

  • Jako omáčka nebo dresink: Vychutnejte si jako omáčku na těstoviny, salátový dresink, omáčku na pizzu nebo ochucení restované zeleninou, buddha bowl.

  • Nahrazení zakysané smetany či smetany na vaření: Omáčka k masu, přidat do svého oblíbeného sendviče, burgeru, chilli, burritos, tacos, pečených brambor a zahuštění polévek.

  • Jako dip: Použijte jej jako dip pro syrovou zeleninu, krekry, pečené hranolky nebo teplý pita chléb.

Experimentujte, zkoušejte a uvidíte, že kešu omáčka vám každé jídlo nutričně i chuťově povýší. Těšíme se na vaše výtvory. Budeme rádi, když nás u nich na sociálních sítích označíte @tojidlo a @zivina.cz.


Dobrou chuť přeji Týna Skalická





143 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page